'Nakit Kitap' nedir



Bir nakit defteri, banka mevduatı ve para çekme işlemleri de dahil olmak üzere tüm nakit makbuzlarını ve ödemelerini içeren bir finansal defterdir. Nakit defterindeki girişler daha sonra genel deftere nakledilir . Daha büyük firmalar genellikle nakit defterini iki bölüme ayırırlar : Seo hizmeti  hesaplar ve faaliyet giderleri gibi tüm nakit ödemelerini ve nakit alacakları kaydeder.
Nakit defteri, tüm nakit işlemlerin tarihe göre kaydedildiği bir defter olarak kurulmaktadır. Orijinal giriş ve son giriş bir kitaptır. Yani, nakit defteri genel muhasebeci olarak hizmet vermektedir. Nakit bir hesapta olduğu gibi, genel bir deftere nakletmeye gerek yoktur.
Nakit Hesabı ve Nakit Hesabı
Bir nakit defteri ve nakit hesabı birkaç şekilde farklıdır. Bir nakit defteri, nakit işlemlerin kaydedildiği ayrı bir defterdir, oysa bir nakit hesap bir defter içinde bir hesaptır. Bir nakit defteri hem defter hem de defterin amacına hizmet ederken, bir kasa hesabı bir defter gibi yapılandırılır. Bir nakit kitapta detaylar veya anlatım gereklidir, ancak nakit bir hesapta bulunmaz. Son olarak, nakit hesaplar bir muhasebe folioyu kullanırken, nakit hesapları bir günlük folioyu kullanır.
Bir işletmenin nakit hesabı yerine bir nakit defteri kullanarak işlemleri yapmasının çeşitli nedenleri vardır. Günlük nakit bakiyelerine erişmek ve belirlemek kolaydır. Hatalar, doğrulama yoluyla kolayca Kurumsal Seo   edilebilir ve bakiyeler günlük olarak doğrulandığından, girişler güncel tutulur.
Nakit Kitap Formatı
Nakit defterindeki tüm işlemlerin iki tarafı vardır: borç ve kredi. Tüm nakit makbuzları sol tarafa kaydedilir ve tüm nakit ödemeler sağ tarafa tarihte kaydedilir. Sol ve sağ taraf arasındaki fark, her zaman bir borç bakiyesi gösteren eldeki nakit dengesini gösterir.
Nakit kitap sütunlar halinde kuruldu. Tarih sütunu, işlemin tarihidir. İlk satırda, muhasebeci yılı girer ve ikinci satırda, muhasebeci ayın adını ve ardından tarihi girer. Bir sonraki sütunda, muhasebeci küçük bir açıklama veya işlemin anlatımı ile birlikte, karşıt veya kontra hesabının adını Seo uzmanı  . Defter katmanı folio sütununda, muhasebeci hesabı tutan defterin miktarını ve işlemin miktarını girer. İşlem bir fişle birlikte gelirse, bu sütun da eklenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?