Ekzok bezleri nelerdir?



Ekzokrin bezleri , kan dolaşımına bileşikleri salgılayan endokrin bezlerinin aksine, bir organın yüzeyi için hedeflenen salgıları üreten bezlerdir . Bu bezlerin bazı örnekleri, meme bezleri , ter bezleri ve tükürük Seo hizmeti  içerir. Bazı bezler hem endokrin hem de doğada ekzokrin olup, hormonları kan dolaşımına ve organın yüzeyine ulaşan bileşiklerle birlikte salgılarlar .
Bazı ekzokrin bezleri doğrudan salgılanır, ancak daha yaygın olarak salgıları basit veya bileşik olabilen kanallar yoluyla yönlendirilir. Basit kanallar tek bir kanaldan oluşur, bileşik kanallar daha fazla kapsama alanı sağlar. Kanallar ayrıca, kanalın şekline bağlı olarak birkaç alt sınıflandırma yaratan çeşitli şekillerde dönüş yapabilir ve dönebilir. Kanalların şekli, büyütme kullanımıyla net bir şekilde anlaşılabilir ve bazen kanalları daha net kılmak için izleyiciler veya boyalar kullanılabilir.
Bazı ekzokrin bezleri, intakt hücrelerin sekresyon ürettiği merocrin bezleri olarak sınıflandırılır. Aksine, holosrin bezleri , hücrelerinin istenen salgılanmayı serbest bırakmak için parçalanmasına izin vererek bileşikler üretirler ve apokrin bezler hücrelerin salgılanmasıyla birlikte salınır, hücreler tomurcuklanır ve gerektiğinde değiştirilir. Bu üç tip bezi, Kurumsal Seo   birçok farklı alanında ortaya çıkar ve her bir tip, özel uygulamalar için özellikle uygun olan avantaj ve dezavantajlara sahiptir.
Bu bezlerin ürettiği salgılar proteinlere ve mukuslara ayrılabilir . Bazı ekzokrin bezleri, bulundukları yere ve işlevlerinin ne olduğuna bağlı olarak hem protein hem de mukus üretirler. Mucus bezleri, vücut için bir yağlama ve koruma tabakası oluşturmak için klasik olarak kullanılırken, proteinleri salgılayan salgı bezleri bir dizi işleve sahip olabilir. Örneğin, bağırsak sistemindeki ekzokrin hücreler, sindirimde kullanılan proteinleri üretir.
Endokrin bezlerde olduğu gibi, ekzokrin bezlerin işlevi vücudun genel sağlığı için kritik öneme sahiptir. Bu bezlerin işlevlerini doğru bir şekilde çalışıp çalışmadıklarını ve başarısızlıklarının nedenini belirlemek için bir takım teknikler kullanılabilir. Salgı bezindeki hasar, hücre sinyalleri ile ilgili olarak, bir bezi karıştıran veya kapanmasına neden olan karışık veya cevapsız Seo uzmanı yol açabilecek bir rol oynayabilir. Ekzokrin bezlerin bazı salgılarının sentetik versiyonları, gözyaşı bezleri ile ilgili problemleri gidermek için yapay gözyaşları gibi üretim problemlerini telafi edebilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?