El Bombası nedir?



Bir el bombası, genellikle kısa bir patlama aralığı ile ölüm, yaralanma veya mülk tahribatı üretmek amacıyla başlatılan veya atılan küçük, genellikle el tipi bir cihazdır. İlk el bombası, 10. veya 11. yüzyılda Çinliler tarafından geliştirildi ve bugünün el bombasına kıyasla inşaatta basitlerdi. Erken Çin bombası sadece edildi barut yaktı ve daha sonra atıldı çeşitli malzemelerin, küçük kaplara doldurulur. 15. yüzyılda, Çin'de el bombası sadece dökme bomba değil, Seo hizmeti  zamanda top mermileri de üreten dökme demir içine paket haline geldi. Bunların normalde bir sigortası vardı, böylece el bombası ya da top mermisi yandığında ve fırlatıldığı ya da fırlatıldığı zaman arasında en az birkaç saniyelik bir zaman vardı.

Avrupa 17. yüzyılda el bombasının bazı ilkel biçimlerini kabul etmişti. Küçük yuvarlak el bombası, bir beysbolun büyüklüğüne göre muhtemelen ilk kez 1688 Devrimi'nde kullanıldı; burada William of Orange, İngiltere ve İskoçya Kralı II. James'in devrilmesine teşebbüs etti. Kanıtlar, bu ilk Avrupalı ​​el bombalarının düzenli olarak kullanılmadığını ve özellikle doğru olmadığını gösterdi.

ilan
Kelime bombası İngilizce olmakla kelime oluşturan aynı Fransız kök kelime türetilmiştir nar . Esasen, ayrılırken bir el bombası, siyah nar tohumları gibi görünür ve bir elma ya da pomme ile aynı boyuttadır . Modern el bombası, ilk kurulduğu günden bu yana, kullanıcıyı korumak için daha fazla güvenlik özelliği ve patlayıcı malzemenin yanı sıra çeşitli maddelerle doldurulma kabiliyetiyle uzun bir yol kat etti. El bombası, örneğin öldürme ya da sakinleştirici isyancılar için kullanılan kimyasalları taşıyabilir. Göz yaşartıcı gaz Seo uzmanı, birçok ülkede aşırı ayaklanma vakalarında oldukça yaygındır.

Modern el bombası, bir sigortayı yakarak ateşlenmez, ancak iç malzemeleri sabit kaldığı sürece, küçük bir metal halkaya tutturulmuş bir pim el bombasından çıkarılıncaya kadar aktif değildir. El bombası yerine fırlatılan el bombası için mekanizma biraz farklıdır. Bir el bombası fırlatmada doğruluk önemlidir, çünkü bir bayan bir kişinin fırlattığı kişinin varlığına işaret eder ve normalde düşman savaşçılarını öldürmek için amacını gerçekleştirmez.

Modern el bombalarının Kurumsal Seo   , küçük bir alanda hasara yol açacak şekilde tasarlanmıştır, bir dökme demir dış cepheye sahiptir ve sadece kısa mesafelerde kullanılabilir. Bir el bombası patladığı zaman, parçalanır, bu da hasara veya yaralanmaya yol açar. Bir kişinin yanında patlayan bir el bombası, patlayıcıdan gelen küçük şarapnel parçaları yüzünden bir kişiye zarar verebilir veya öldürebilir. Bunlar, başkaları için (kimyasal bombalar durumunda) zarar vermek veya bastırmak için kullanılan tehlikeli ve ölümcül aygıtlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?