Kasık Kasları nelerdir?



Kasık kasları bacağının iç bacak yüksek bulunmaktadır kas grubudur. Bu grup addüktör magnus, addüktör longus ve adduktor brevis kaslarının yanı sıra pektinus ve gracilis içerir. Toplu olarak kalça addüktörleri olarak adlandırılan kasık kasları , kalçanın addüksiyonundan sorumludur Seo hizmeti  bacağı vücudun orta hattına doğru yana doğru çeker.
Kasık bölgesinin her iki yanında da uyluk kemiği boyunca bulunur, kasık kaslarının tümü kökenlerini kasık kemiği üzerinde bulur. Pubis, bilindiği gibi, pelvisin dibinde kavisli bir kemiktir . Alt pelviste ve pelvisin geniş kelebek kanat şekilli kemiği olan ilium kemiğinin altında ischium kemiğinin iç kısmına veya medialine oturur.
Üstün ramus olarak bilinen bir yüzey üzerindeki pubisin üstünden çıkan pektinus, düz, bant şeklinde bir kas ve kasık kaslarının en yüzeysel olanıdır. Uyluğun üst iç yönünü çapraz olarak yukarı doğru hareket ettirerek pelvisin içinden aşağı ve dışa doğru uzanır. Pektinus , uyluktaki femur kemiğinin şaftının medial arka ya da iç arka tarafında pektineal çizgi olarak bilinen neredeyse dikey bir sırt boyunca yerleştirilir . Bu kas diğer addüktörlere paralel olarak ilerler, ancak sadece kalça addüksiyonunda yardımcı olur. Kalçada öne doğru bükmek için hareket eden bir kalça fleksörü daha doğrudur.
Pektinusun derinliği ve aynı yönde ilerlemesi, daha dar fakat kabaca eşit uzunlukta bir kas olan addüktör brevisidir. Adductor brevis, pubis inferior rammasındaki pektinusun altındadır ve linea aspera olarak bilinen femurun arkasındaki bir hat boyunca pektinusun hemen arkasına yerleştirilir. Tek etkisi kalça addüksiyonu.
Pektinusun derinliklerinde yer alır ancak adductor brevis'in alt veya üst sınırında hafifçe örtüşen adduktör longusdur. Lifler femur yaklaştıkça dışarı çıkarken, brevis'den daha büyüktür. Bu kas aynı Kurumsal Seo   kökenlerini pubların üstüste bulunan ramusları üzerinde de bulur ve kemikten aşağıya doğru femuruna pektinus ve addüktör brevisinden daha fazla bağlanır, bu da şaftın ortasından aşağı doğru linea asperası boyunca sokulur. Adduktör longus kalça adduksiyonundan sorumludur fakat aynı zamanda kalça fleksiyonunda da küçük bir rol oynar .
Kasık kaslarının bir diğeri, addüktörlerin en büyüğü olan ve brevis ve longusun derinliklerinde bulunan addüktör magnustur. Üçgensel şekillidir, bitişik ischium kemiğinin aşağı ramusunda olduğu kadar pubistin alt ramusundan kaynaklandığı yerde dardır ve uzunluğunun çoğunda femurun üzerine yerleştirmek için fanlar çıkarılır. Kasın üst kısmı femurun üstündeki büyük trokantere ve linea asperasına bağlanır, orta kısım linea asperası boyunca sokulur ve alt kısım medial kondile bağlanır.femurda, dizinin iç kısmında femurun dibindeki yuvarlak kemikli çıkıntıdır. Bu kas, sadece kalça adduksiyonunda değil, kalça ekstansiyonunda da bulunur, çünkü üst lifleri bacağın içeriye doğru çekilmesine yardımcı olurken alt lifler, kalça eklemine göre bacağı geriye doğru çekerken hamstringlere yardımcı olur .
Kasık kaslarının sonuncusu grasilis, iç bacakta aşağıya doğru çalışan bir pantolon bacağı gibi uzun ve dar bir kastır. Yüzeysel bir kas, yani cilde yakın olduğu anlamına gelir; grasilis, pubik semptomdan, iki kasık Seo uzmanı  arasındaki eklemden , medial veya iç yüzeyi boyunca shin içindeki tibia kemiğinin tepesine kadar uzanır. Diz eklemini kesişen tek addüktör kas olduğu için sadece kalça adduksiyonunda değil, aynı zamanda diz fleksiyonunda da yer alır ve kalçada fleksiyon ve internal rotasyonda da yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?