Kas Sisteminin Rolü Nedir?



Kas sisteminin temel rolü, diğer vücut organlarının kas kullanımı yoluyla hareket etmesini sağlamaktır. Kas sistemi ayrıca sindirim, kalp kasılması ve kan akışı, organ koruması, ısı üretimi ve vücudun şeklinin korunmasında önemli bir rol oynar. Şekli, yeri, eylemi ve büyüklüğünü tanımlamak için kaslara Latin isimleri verilmiştir. Örneğin, deltoid üçgen kas anlamına gelir, Seo hizmeti  abdominal kas demektir , fleksör fleksiyon kasını ifade eder ve minimus en küçük kas demektir.
Kasları oluşturan hücrelerin kasılması, hareketin üretiminden sorumludur. Çoğu kas, işlevlerini çiftler halinde gerçekleştirir, her kas başka bir kasın hareketine karşı olan bir eylem ile. Bu, bir kasın kasılmasının başka bir kasın gevşemesiyle sonuçlandığı anlamına gelir. Örneğin diz bükülmesinde, kuadriseps gevşerken hamstring kasları büzülür. Diz düzleştiğinde, kuadriseps hamstring gevşedikçe büzülür.
Üç tip kas - iskelet, kalp ve düz kaslar - kas sistemini oluşturur. 640'dan fazla iskelet kasının rolü, vücudun genel şeklini vermek için, gönüllü kemik hareketini ve kemiklerle birlikte üretmektir. Vücudun ağırlığının% 40'ını oluşturan iskelet kasları, iskelet kas liflerini işaret eden çizgili ya da çizikler nedeniyle çizgili kaslar olarak da bilinir . Kemikler, iskelet kaslarının kaynağına ve tendonlarla eklenir . Kökeni, az hareket eden veya hiç hareket etmeyen iskelet kasının sonu, ekleme ise hareket eden uçtur.
Kalp kasları kalpte istemsiz hareket Kurumsal Seo   . Bu, kalp kaslarının sinir sisteminden herhangi bir uyaran olmadan bile otomatik olarak sözleşme yaptığı anlamına gelir. Dahası, kalp kasları bir kişinin ömrü boyunca sürekli olarak daralmaktadır. Kardiyak kas liflerindeki çizikler, iskelet kas lifleri kadar net değildir. Kardiyak kas kasılmaları, vücudun tüm bölgelerine kan pompalar.
Düz kasların istemsiz kasılmaları yiyeceklerin sindirim sırasında sindirim sistemi boyunca geçmesini sağlar . Bu nedenle, kan damarlarında ve idrar torbasında da mevcut olmasına rağmen, özofagus , mide ve bağırsakları kaplayan düz kaslar bulunabilir . İskelet ve kalp kaslarından farklı olarak düz kaslarda çizikler bulunamaz. Düz kasların kasılması, iskelet kaslarından çok daha yavaştır.
Kas sistemi ve iskelet sistemi vücut hareketlerini üretmek için birlikte çalışır; biri diğerini olmadan işini yapamaz. Seo uzmanı  vücudun çeşitli konumlara hareket etmesinden sorumludur, ancak kendi başlarına hareket edemezler. Sadece kaslar kasılma yoluyla kemikleri hareket ettirebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?