Kas sistemi nedir?



Kas sistemi, vücuda yayılmış geniş bir kas ve sinir dokusu ağıdır. Vücudun düzgün çalışmasını sağlamak için çeşitli sinyaller gönderen merkezi sinir sistemi tarafından kontrol edilir. İnsan vücudunda aktif olan 650'den fazla kas vardır ve kas sistemi bir kişinin ağırlığının% 40'ına kadarını içerebilir. Bu karmaşık birbirine bağlı sistem, insan hayatı için gereklidir; Onsuz, insanlar Seo hizmeti  işleyişte tutmak için gerekli olan bedensel süreçleri hareket ettiremez ve gerçekleştiremezler.
Üç farklı kas türü vardır: gönüllü, istemsiz ve kalp. Kalp kasları, hayal edebileceğiniz gibi, kalbin içinde yer alırlar ve istemsiz bir kas şeklindedirler. Bu kaslar kalbin atmasını sağlar, kanın vücuttan pompalanmasını sağlar. Otonom sinir sistemi tarafından kontrol edilirler.
İstemsiz kaslar , vücudun çeşitli organlarını vücuda itmek için büzüşen ve gevşeten bedenin iç organlarına yönelir . Bu kaslar ayrıca, otonom sinir sistemi tarafından kontrol edilir ve bu da onları düzgün bir şekilde çalışmaya devam ettirmek için bir dizi sinyal gönderir. İstemsiz kaslar “düz kaslar” olarak da bilinir ve mide, sindirim sistemi , üreme sistemi, nefes alma vb. Gibi Seo uzmanı  kontrol ederler . Bu kaslara sinyaller kesildiğinde, felaket olabilir.
Gönüllü kaslar, topları fırlatmak, yürümek, nesneleri kaldırmak ve benzeri şeyleri yapmak için kullandığınız kaslardır. Ayrıca iskelet kasları olarak da adlandırılırlar ve beyninizden bir kasılmaya neden olan ve istenen hareketi yaratan sinyallerle kontrol edilirler . İstenen hedefe ulaşmak için genellikle çiftler halinde çalışırlar. Bu kaslar strese karşı savunmasızdır, çünkü bir kasın “çekip çekmediğini” biliyor olabilirsiniz.
Kas sistemini çalıştırmak için gerekli olan koordinasyon ve iletişim miktarı oldukça etkileyici. Vücudun işlevlerini sırayla tutmanın yanı sıra, kas sistemi de vücudunuzun ayağa kalkmasını sağlayan desteği sağlar ve Kurumsal Seo    iskelet sistemini birbirine bağlar . Birçok insan, kas sistemini güçlendirmek ve güçlendirmek, hareket aralıklarını genişletmek ve kendilerine triatlonlarda dansa kadar çok çeşitli görevleri yerine getirmelerine izin vermeyi severler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?