Sosyal Güvenlik Özelleştirmesi Nedir?



Sosyal Güvenlik özelleştirmesi , ABD'nin Sosyal Güvenlik programını özel emeklilik hesapları lehine ortadan kaldıracak veya azaltacak bir harekettir. Seo uzmanı Bu durumun, ekonomik plandaki kökleri, hükümet planının 2016 yılına kadar açıkta kalacağı yönündedir. Her ikisi de özelleştirme lehine olanlar ve buna muhalif olanlar, bu potansiyel sorunun reformlar yoluyla giderilmesi gerektiği konusunda hemfikirdir.

Sosyal Güvenlik, Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışanların yaşlı, engelli veya hayatta kalanlarını desteklemeyi amaçlayan bir sosyal sigorta sistemidir . Program 1935 yılında Başkan Franklin D. Roosevelt tarafından yerine getirildi. Plan kapsamında, vergi mükellefleri gelirlerinin bir kısmını Seo hizmeti sisteme öderler ve karşılığında, sakatlık, aile içinde bir ölüm ya da kendi emekliliği ile karşı karşıya kaldıklarında geri ödenir. Mevcut vergi mükellefleri, vergiyi geçmişte ödeyenlere destek olmak için yapılandırılmıştır, yani bugün ödenen para bugün kullanılmaktadır.

Önerilen herhangi bir büyük reform gibi, sosyal güvenlik özelleştirme argümanında iki taraf vardır. Bir taraf, özelleştirmenin açığın giderilmesine ve vatandaşlara bireysel emeklilik fonları üzerinde daha fazla kontrol sağlanmasına yardımcı olacağına inanıyor. Diğer taraf, sistemi tam bir hükümet programı olarak sürdürmenin insanları yoksul yatırımlardan koruyacağına ve dolayısıyla gelecekteki ekonomiyi koruyacağına inanmaktadır.

ilan
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki muhafazakar gelenek, Cumhuriyetçi Parti'nin yanı sıra Liberya'lılar gibi üçüncü tarafların da bu sorumluluğu yönetme eğiliminde olan sosyal güvenlik özelleştirmesini tipik olarak destekleyen bir gelenek. Önerilen özelleştirme halihazırda Sosyal Güvenlik sistemine konan fonları alacak ve Bireysel Emeklilik Hesabına (IRA) benzer bir hesaba koyacaktır. Vergi mükellefleri, bu fonların aldıkları yöne dair bir takım kontrole sahip olacaklar, bu da sosyal güvenlik özelleştirmesinin destekleyicilerinin korunmasının gerektiği bir nokta.

Tartışmanın diğer tarafı, Demokrat Parti ve Yeşiller gibi bağımsızlar da dahil olmak üzere ABD'nin liberal geleneği tarafından yönetiliyor. Vatandaşları piyasa dalgalanmalarından ve yatırım hatalarından korumak için, Sosyal Güvenlik'in hükümetin dikkatli gözü altında tutulduğuna inanıyorlar. Bunun destekçileri, fonları korumanın insanları da koruyacağına ve ekonominin genel sağlığına katkıda bulunacağına inanmaktadır. Bu kişiler, çoğu zaman, bugünün toplanan gelirlerini özel hesaplara yerleştirmenin, Sosyal Güvenlik yardımları alan kişilere para sağlanamayacağı anlamına gelebilir .

Genel olarak, dahil olan tüm kişiler, öngörülen bütçe açığının neden olduğu mali felaketi önlemek için önümüzdeki yıllarda değişiklik yapılması gerektiği konusunda hemfikirdir. Bazıları merkezi bir ideolojiyle, bir çözümün kısmi sosyal güvenlik özelleştirmesi olabileceğine inanıyor. Bu konudaki tartışma devam ettikçe, bu sorunun nihai çözümünün ne Kurumsal seo olacağı görülecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?