Hieronymus Bosch kimdir?



Hieronymus Bosch, cehennem ve insan günahı tasvirleriyle tanınan 15. ve 16. yüzyılların Hollandalı bir ressamıydı . Onun resimleri tuhaf, karmaşık bir şekilde detaylandırıldı ve  Seo hizmeti öncüsü olarak kabul edildi . İşindeki sembolizm, yüzyıllardır izleyicileri büyüledi ve şaşırttı.

Bir günlük tutmadığı için Bosch'un hayatı hakkında pek fazla şey bilinmemektedir. Yaşamının sonlarına doğru boyanmış bir otoportre, 60'lı yıllarda öldüğünü ve böylece doğumunun 1450 olarak tahmin edildiğini gösteriyor. Ressam, soyadını memleketi olan Hertogenbosch'tan aldı. Jheronimus van Aken doğdu.

Hieronymus Bosch bir sanatçı ailesinden geldi. Büyükbabası Jan van Aken, beş oğlu dördü bir ressamdı. Hieronymus'un babası olan Anthonius van Aken, 'Hertogenbosch merkezli prestijli bir dini grup olan Our Lady Kardeşliği'nin sanatsal danışmanıydı.

Hieronymus Bosch tüm yaşamını '-Hertogenbosch civarında geçirdi. 50 yaş civarında, Aleyt Goyaerts van den Meerveen ile Kurumsal Seo ve yakınlardaki Oirschot'da miras kaldığı bir araziye taşındı. 1488'de Bosch, Our Lady'nin Kardeşliği'ne üye oldu. 9 Ağustos 1516'da öldü.

ilan
Bosch, hayatında başarılı bir ressamdı ve sık sık komisyon aldı. Mevcut resimlerinden sadece yedisini imzaladı ve diğer birçok sanatçı onun tarzını izledi. Bosch'a kesin olarak 25'den fazla eser atfediliyor.

Bosch'un resimlerinin büyük çoğunluğu, genellikle insani kırılganlık ve lanetlemeye odaklanan, dini veya alegorik nitelikteydi. Zamanının modasına göre, Bosch sık sık altarpieces olarak kullanılan bir dizi triptik, üç panelli resimler yaptı. Onun en ünlü eseri, Dünyevi Lezzetler Bahçesi, kapatıldığında dünyanın yaratılışını, Cennet Bahçesi, Dünyevi Lezzetler Bahçesi ve Cehennem'i betimleyen bir triptiktir.

Dünyevi Lezzetler Bahçesi, Bosch'un gerçeküstü görüntüleri ile doludur. Sanat eleştirmenleri hiç bir zaman orta panelin yorumlanmasına dair bir fikir birliğine varmamışlar, bu da nüanslı figürlerin fantastik Seo uzmanı ortamda toplanmasını gösteriyor. Merkez panelin, ihtiyatlılığa karşı bir uyarı mı yoksa insanlığın ya kayıp ya da gelecekte kazanacağı bir ütopya olarak mı tasarlandığını bir varsayım meselesidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?