El Biyomekaniği Nedir?



İnsan vücudu, birçok şaşırtıcı görevi yerine getirebilecek inanılmaz karmaşık bir yapıdır. Biyomekanik, makinelerin mekanik çalışmasına benzer bir şekilde, insan hareketinin bilimidir. Elin biyomekaniği, bu prensiplerin el spesifik hareketlere uygulanmasıdır.
Elin biyomekaniği, çeşitli Seo hizmeti  çalışmak için önemlidir. İnsan ellerinde çoğu zaman verilen ve çoğu zaman verilen görevlerin yerine getirilmesinden insan eli sorumludur. El hareketlerinin karmaşıklığı olmadan, insanlar bir fincan tutamadı, bir kurşun kalemle yazamıyor ya da bir bilgisayara yazamıyordu. Bu görevlerin tamamı elin karmaşık koordinasyon gerektirir ve bu hareketleri inceleyen nasıl ve niçin elle işlevleri hakkında daha fazla anlamada yardımcı olabilir. Bu bilgi performans geliştirmede ve ayrıca ellerini düzgün kullanamayanlar için yararlı stratejiler sunmada yararlıdır.
El biyomekaniğinin derinlemesine anlaşılması zor olabilir; bununla birlikte, elin genel kaslarını ve hareketlerini bilmek, elin biyomekaniğinin temel bir kavrayışını sağlamada yardımcı olabilir. Bu noktaya ulaşmanın ilk adımı, el biyomekaniğinde yer alan yapıları anlamaktır. Bu yapılar öncelikle kemikler, bağlar , tendonlar ve kaslardır. Kaslar hareketten sorumlu kontraktil birimlerdir, kemikler elden yapısını verir ve tendon ve ligaman kaslar ve kemikler arasında irtibat kişisi olarak görev yapan yerde her şey tutmak için birlikte çalışır.
El edebilir pronate, ya yere Kurumsal Seo   avuç ile döndürmek ayağı supinasyona, ya avuç kadar olan döndürmek uzatmak esnetin ve parmaklar yönlere her türlü hareket için izin verir. Bu hareketler birbiriyle koordinasyon halinde elin hemen hemen her türlü ince motor görevini gerçekleştirmesini sağlar. El yapıları ile eşleştirilen bu karmaşık hareketler, elin biyomekaniğinin temelini oluşturur.
Hem intrinsik hem de ekstrinsik kaslar elin biyomekaniğinden sorumludur. Bu, elin dışında kalan ve el hareketine katkıda bulunan kaslı yapılar olduğu anlamına gelir. El hareketlerine aktif olarak katılan kasların bir kısmı ekstansör indicis, ekstansör digitorum communis ve Seo uzmanı pollicis brevis'dir. Tıp kavramları ve terminolojide, temel bileşenlerin anlaşılması genel anlamın aydınlatılmasına yardımcı olabilir. Basit parçaların hepsini karmaşık bir sisteme oturtmak, elin biyomekaniğinin incelenmesiyle açıklanan şaşırtıcı hareketlere izin verir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?