El Bağları Nelerdir?



El bağları, insan elinin kemiklerini birbirleriyle ve el bileği ve ön kol kemikleriyle birleştiren sert ancak esnek bağ dokularıdır . Bağ dokuları denilen lifli bantlar kemikleri kıkırdak veya diğer dokulara bağlamaya hizmet ederken , çoğu zaman kemiği kemiğe bağlar ve eklemleri sağlam tutmaya yarar. Tamamen anatomik olarak, sadece elin kemiklerini birbirine bağlayan bağlara düzgün bir şekilde el bağları denir. Parmakların bağları ve el ile el bileğine Seo hizmeti  bağlar el bağları olarak kabul edilmez.
El, eli oluşturan ve bileke bağlayan çeşitli küçük kemikleri birbirine bağlayan el bağları ile yapı ve esneklik sağlar. Karpal tünel sendromu olan hastalarda , etkilenen transvers karpal ligamenttir . Elin el bileği ile birleştiği noktaya yakın bir yerde bulunur ve median sinirin ön koldan eline girdiği bir geçit olan karpal tünel olarak bilinen yapının bir parçasını oluşturur. İki büyük ligament el ve el bileği kemiklerini, önkolun kemiğine, yarıçapa bağlar. Birincisi elin arkasındadır ve dorsal radyokarpal bağ olarak adlandırılır ve ikincisi elin avuç tarafındaki palmar radyokarpal bağ olarak adlandırılır.
El ve el bileği kemikleri bir arada tutan birçok küçük bağa sahiptir. Dorsal ligamentler arka taraftadır ve bunlara sukometakarpal ligamentler, dorsal metakarpal ligamentler, dorsal interkarpal ligamentler, dorsal radyokarpal ligamentler, ulnar kollateral ligament ve radial Kurumsal Seo   ligaman dahildir . Volar ligamentler elin avuç kısmında bulunur ve palmar carpo-metakarpal ligamentler, pisometakarpal ligament ve palmar interkarpal, ulnokarpal ve radyokarpal ligamentleri içerir.
Birkaç bağ, parmakların kemiklerini birbirine ve el kemiğine bağlar. Bu bağlar, volar, dorsal ve yüzeysel olmak üzere üç ana gruba ayrılır. Bu bağların hepsi birlikte çalışır ve bunların çoğu üst üste gelir.
Elin avuç tarafındaki volar parmak bağları ayrıca alt gruplara ayrılır. Derin volar bağlar parmaklar boyunca ilerler ve aynı zamanda parmaklar boyunca ilerleyen, fakat deriye daha yakın olan yüzeysel volar bağların altında bulunurlar. Çapraz bağlar , her parmak eklemi boyunca bir "X" bir şekil oluşturmak küçük ligamanların çiftleri, yüzeysel volar bağlar bulunmaktadır. Transvers metakarpal ligament, elin yan tarafına geçerek parmakların elin içine girdiği yere yakın olan metakarbon kemiklerini bağlayarak palmar tarafındaki Seo uzmanı çaprazlanır.
Yüzeysel dorsal parmak ligamentleri elin arkasındaki parmaklar boyunca ilerler. Parmakların yanları boyunca ilerleyen lateral ligamentler ile birbirlerine bağlanırlar. Lateral ligamentler grubu ayrıca her parmağın üzerinde bulunan ve parmak eklemlerine yapı ve stabilite sağlayan oblik retinaküler ligamentleri ve kollateral ligamentleri içerir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?