Eksitatör Nörotransmitterler Nelerdir?



Uyarıcı nörotransmitterler , sinir hücresinin , sinyal hücrelerinin sinyal iletmek için kullandıkları bir elektrokimyasal dürtü, bir aksiyon potansiyeli üretme olasılığını artıran nörotransmitterlerdir . Hücrede aksiyon potansiyeli az olan önleyici nörotransmitterlerden ayrılırlar. Seo hizmeti  dahil tüm omurgalılarda en yaygın eksitatör nörotransmitter glutamat olarak adlandırılır.
Uyarıcı ve inhibitör nörotransmiterler arasındaki ayrım, bir spektrumdur, mutlak bölünme değildir. Bir nörotransmitterin etkisi, bağlı olduğu reseptör tipine bağlıdır, bu da aynı nörotransmiterin koşullara bağlı olarak eksitatör veya inhibitör olabileceği anlamına gelir. Bu nedenle, esas olarak uyarıcı olan ve bu şekilde sınıflandırılan nörotransmitterler, bazı durumlarda aslında önleyici olabilir. Asetilkolin gibi, baskın olarak eksitatör veya inhibitör olmayan ve bu nedenle her iki kategoriye de uymayan nörotransmitterler de vardır.
Nörotransmiterler, sinir hücrelerinin veya nöronların iletişim kurmak için kullandıkları moleküllerdir. Elektriksel olarak uyarıldığında, verici veya prensinatptik nöron , nörotransmitterleri , kendi aralarında ve bitişik bir nöron arasında bir sinaps olarak adlandırılan aralığa bırakır . Bu sinir ileticiler, bağ alıcı, ya da sinaps sonrası, nöronun dış zar üzerinde reseptörler ile. Birçok farklı tipte reseptör var, kendi kimyasal özelliklerine göre farklı tipte nörotransmiterlerle bağlanma. Bir nörotransmitter, bir reseptör ile bağlandığında, postsinaptik hücre zarında , elektriksel olarak yüklü atomların veya iyonların zardan geçmesine izin veren, iyon kanalları adı verilen yapıları aktive eder.
Nöron iletmediğinde, bu kanallar iyonların Seo uzmanı düzenler, böylece hücrenin iç kısmı pozitif yüklüdür ve dış kısım negatif yüklüdür, varsayılan bir durum dinlenme potansiyeli olarak adlandırılır. Uyarıcı nörotransmiterler, pozitif yüklü iyonların, genellikle sodyum iyonlarının, atomun içine geçmesine izin veren kanalları aktive eder. Yeterli uyarıcı nörotransmitterlerin reseptörlerle bağlanması durumunda, pozitif iyonların akması, hücre zarı boyunca bir voltaj oluşturur.Tüm sodyum kanalları açılıncaya kadar daha fazla sodyum kanalını aktive eder. Bu, bir sonraki sinüse ulaşana kadar bir akson denen bir hücresel yapıdan aşağı doğru hareket eden sinir hücresine bir elektriksel dürtü gönderir; burada impuls, bir sonraki nöron için uyarıcı nörotransmiterlerin salınımını tetiklediğinde işlem tekrarlanır.
En yaygın eksitatör Kurumsal Seo   , glutamat, öğrenme ve hafıza için önemlidir. Uzun süreli potansiyelizasyon için de önemlidir, bu, belirli nöronlar arasındaki sinyal iletimlerini güçlendiren ve sinir sisteminin zaman içinde kendini nasıl adapte ettiğinin önemli bir parçası olan bir süreçtir. Sinapslarda aşırı glutamat birikimi, eksitotoksisite olarak adlandırılan bir durum , nöronlara zarar verebilir veya öldürebilir ve Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı ve multipl skleroz gibi sinir sistemi hastalıkları ile bağlantılı olabilir. Aşırı glutamat seviyeleri de epileptik nöbetlerin bir nedeni

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kasık Kasları nelerdir?

İnsan Vücudunun Fiziği Nedir?